Найменування параметру | Значення |
---|---|
Кількість секцій | Від 1 до 6 шт |
Охолоджуючий теплоносій | крижана вода, пропілен гліколь, розсіл |
Матеріал пластин та патрубків | нержавіюча сталь AISI 316/304, 254 SMO, титан |
Матеріал ущільнень | NBR-clip on, EPDM-clip on |
Матеріал рами | нержавіюча сталь, планкована нержавіюча сталь |
Продукт | соки, вино, молоко, пиво, інші |
Пастеризатори та охолоджувачі ВІД ОПЕКС ЕНЕРГОСИСТЕМИ
Харчова промисловість вимагає безліч сучасного теплообмінного обладнання, яке виконує техпроцеси, що забезпечують якість продуктів, що регламентується. Пастеризація або термічна обробка продукту – це важливий процес у будь-якому харчовому виробництві, що дозволяє знищити хвороботворні мікроорганізми та патогенні бактерії. Охолодження продукту наступний процес необхідний для створення умов тривалого зберігання продукту. Всі ці процеси здійсненні у спеціальному теплообмінному устаткуванні.
Компанія ОПЕКС ЕНЕРГОСИСТЕМИ постачає пастеризатори, пастеризаційні пристрої та охолоджувачі пластинчастого та трубчастого типу.
Пастеризатор - це теплообмінний апарат, в один з контурів якого, подається продукт, що вимагає термічної обробки, в інший контур подається гріюче середовище, наприклад, пара або вода високої температури. Для різних середовищ потрібна різна температура пастеризації та час витримки продукту. В середньому температура пастеризації лежить в межах від 60 до 90 °C.
Можливе нагрівання продукту до більш високих температур (вище 100 °C), яке проводиться в подібних теплообмінних апаратах, проте цей процес вже носить назву стерилізація, оскільки кількість патогенних бактерій після цієї термічної обробки прагнути до нуля.
Пастеризатори широко застосовуються в харчовій промисловості для термічної обробки таких продуктів як овочеві та фруктові соки, молоко та молочні продукти, вино, пиво та інші.
Пастеризатор конструктивно є теплообмінником пластинчастого або трубчастого типу, що складається з декількох секцій в залежності від особливостей технологічного процесу.
У стандартному виконанні пастеризатор компанії ОПЕКС ЕНЕРГОСИСТЕМИ складається з 3-х основних секцій:
- 1 секція - підігріву, в якій безпосередньо відбувається процес пастеризації продукту при температурі пастеризації, різної для різних продуктів.
- 2 секція – охолодження, у цій секції відбувається охолодження пастеризованого продукту до температури подальшого використання у техпроцесі.
- 3 секція – рекуперації, що дозволяє використовувати тепло пастеризованого продукту для попереднього підігріву продукту на вхід секції пастеризації.
Залежно від особливостей техпроцесу частина секцій може бути відсутня або навпаки можуть бути встановлені додаткові секції. Так, наприклад, одна секція охолодження теплообміннику називається охолоджувач продукту. У секцію охолодження подається охолоджувач, наприклад, крижана вода з температурою 1...2 °C або пропілен-гліколь. Охолоджувач охолоджує продукт після термічної обробки до температури зберігання, наприклад 4 °C.
Для таких середовищ, як молочні продукти, пиво, вина, часто застосовують пастеризатори пластинчастого типу. Однак, існують складніші середовища, що мають високу в'язкість або високий вміст суспензій, волокон, такі як кетчупи, яєчний меланж, майонез та інші. Для таких середовищ також застосовуються пастеризатор трубчастого типу.
Доставка
- Самовивіз зі складу в Києві - безкоштовно
- Нова Пошта - за тарифами служби доставки, за тарифами служби доставки, за тарифами служби доставки
- SAT - за тарифами служби доставки
- Делівері - за тарифами служби доставки
Оплата
- Безготівковий розрахунок з ПДВ
- Онлайн Приват24, Visa/MasterCard